2019. jún 06.

Gyurcsány, az alkalom szülte áruló

írta: Pol13
Gyurcsány, az alkalom szülte áruló

Legyünk őszinték önmagunkkal. Hiába tartjuk komoly formátumnak Gyurcsány Ferencet, hiába ismerjük el az erényeit, vannak dolgok, amik fölött nem lehet elsiklani. Ha megcsapja a hatalom szaga Gyurcsány orrát, azonnal képes elárulni addigi szövetségeseit, barátait.

Úgy lett miniszterelnök is, hogy elárulta mentorát, atyai barátját, az őt felemelő Medgyessy Pétert. Így vallott erről az ex-kormányfő:

Gyurcsány Ferenc stratégiai tanácsadóként került ön mellé, majd 2003-ban a gyermek-, ifjúsági és sportminisztere lett. Ha mai fejjel dönthetne, meghívná újra a kormányába?

Kérdezze meg a trójaiakat, hogy beengednék-e újra a trójai falovat a várba!

Ha jól értelmezem a párhuzamot, akkor ön Gyurcsányt árulónak tartja.

Hát, persze! Mi a csudának tartanám? ...

Ő nem zsigerileg áruló, hanem alkalom szülte áruló. Alkalma keletkezett, és nem tudta visszautasítani a dolgot.

Most az EP-választás eredménye teremtett ismét alkalmat. Múlt héten még így nyilatkozott Gyurcsány Ferenc:

Karácsony Gergelyről azért annyit hadd mondjak: ő nem az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, hanem a miénk is, így döntöttünk, megjegyzem, már akkor, amikor az MSZP az előválasztás első körében még Horváth Csabát indította. Három párt támogatja Karácsonyt, a Momentum pedig vállalta, hogy az előválasztás győztese mellé áll. Nincs semmi okunk felrúgni egy korábban korrekt módon megkötött megállapodást.

Tavaly decemberben azt rögzítették a DK által is aláírt megállapodásban, hogy "az előválasztást kétfordulóssá alakítjuk. Az első fordulóban az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom választja ki jelöltjét, aki a júniusi második fordulóban mérkőzik meg a centrum jelöltjével."

És most a DK-sok mégis felrúgták a korábban korrekt módon megkötött megállapodást, amikor dobva Karácsonyt, elindították Kálmán Olgát a főpolgármesteri címért.

Ettől még Kálmán Olga egy remek ember, jó riporter - bár azt nem tudjuk, milyen városvezető lenne. És azt sem tudjuk, nem árt-e neki sokat, hogy ebben a méltatlan történetben kell szerepelnie.

Egy dolog biztos: Gyurcsány Ferenc áruló, aki az első adandó alkalommal hátba szúrja addigi szövetségeseit. Ilyen emberre, és az általa vezetett pártra pedig nem lehet rábízni egy huncut húszfillérest sem, nemhogy a főváros vagy az ország vezetését.

 

Szólj hozzá

Gyurcsány Ferenc DK