HTML

pol13

Olyan újlipótvárosiak és angyalföldiek vagyunk, akik keményen opponálják az Orbán-rendszert, de nem elnézőek a régi baloldal hibáival és bűneivel szemben sem. Szociáldemokrata, zöld, liberális, radikális baloldali, progresszív gondolatok egyaránt megjelenhetnek a blogon - a pol13 nem véleményközösség, hanem olyan felület, ahol a Te írásodat is közöljük, ha alapvetően vállalhatónak tartjuk. Küldj cikket a pol13.blog@gmail.com-ra!

Facebook

Friss topikok

  • Vladár Tamás Testépítő: @blz42: 1998-2002 szdsz, 2002-2006 szdsz és akkor közös jelöltek voltak mszp-szdsz képviselőkkel. (2014.08.23. 07:26) Tóthék - abszurd a 13-ban
  • tubarozi: Pontosan ez a centizgetö, èrdemi politikai mondanivalot nelkulozo politika hozta el az ujabb ket h... (2014.08.02. 14:20) Erőviszonyok a XIII. kerületben

Címkék

Tóthék - abszurd a 13-ban

2014.08.18. 11:25 Pol13

Úgy tűnik, a kerületünkben is lezárult az önkormányzati választás nulladik fordulója: a pártok alkudozása.
Az eredmény egészen sajátos lett, hiszen az Együtt, a PM, a DK és a MoMa megegyezett egymással, az MSZP azonban kimaradt a közös listából. A négypárti szövetség ugyanakkor Tóth József MSZP-s polgármestert támogatja, miközben egyéni jelöltjeik egymás ellen (is) futnak.

28 komment

Címkék: MSZP XIII. kerület Tóth József

Erőviszonyok a XIII. kerületben

2014.07.31. 13:47 Pol13

Kezdjük mindjárt az elején egy hiánypótlással: bár több, mint két hónap telt el az Európai Parlamenti választás óta, még mindig nem láttam olyan elemzést, amely külön a mi kerületi eredményeinkkel foglalkozott volna. Pedig a közelgő önkormányzati választások előtt érdemes áttekinteni a kerület (párt)politikai erőviszonyait, és ehhez nincs jobb támpont az EP-eredményeknél.

31 komment · 1 trackback

Címkék: politika pártok Jobbik MSZP LMP Fidesz DK XIII. kerület Angyalföld Együtt Újlipótváros PM Együtt-PM

Hello, itt a pol13!

2014.07.30. 15:40 Pol13

Mi ez?

Egy új politikai fórum a XIII. kerületben, ami kiegészíti a még csak féloldalasnak sem nevezhető helyi nyilvánosságot, és közben lehetőséget teremt arra is, hogy mi, kerületiek elmondjuk a véleményünket az ország dolgairól.

Kik vagyunk mi?

Olyan újlipótvárosiak és angyalföldiek, akik keményen opponálják az Orbán-rendszert, de nem elnézőek a régi baloldal hibáival és bűneivel szemben sem. Szociáldemokrata, zöld, liberális, radikális baloldali, progresszív gondolatok egyaránt megjelenhetnek a blogon - a pol13 nem véleményközösség, hanem olyan felület, ahol a Te írásodat is közöljük, ha alapvetően vállalhatónak tartjuk. Küldj cikket a pol13.blog@gmail.com-ra!

Miért most indulunk el?

Mert nagy bajban van az ország, kiteljesedik az Orbán-rendszer, és minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy ellenálljunk a zsarnokságnak. Ráadásul feltöredezett a monolit baloldal, és bebizonyosodott az is, hogy a régi szocialista világ és leágazásai nem képesek vonzó, szerethető, versenyképes alternatívát állítani a jobboldali nyomulással szemben. Itt az idő, hogy új megoldások után nézzünk!

Szólj hozzá!