2017. okt 02.

7 ok, amiért Karácsony Gergely kell legyen a baloldal miniszterelnökjelöltje

írta: Pol13
7 ok, amiért Karácsony Gergely kell legyen a baloldal miniszterelnökjelöltje

A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.)

Most itt az idő, hogy megvalósuljon a javaslat második fele is, és a baloldal, benne az MSZP, beálljon Karácsony Gergely mögé!

Itt van 7 jó érv, amiért ezt kell tenniük:

1. Botka László a belső ellentétek, belső harcok áldozata lett. Ezzel szemben Karácsony Gergely Zuglóban is bizonyította, hogy integratív politikus, aki képes arra, hogy szót értsen a legkülönbözőbb szereplőkkel. Most egyértelműen egy olyan személyre van szükség, aki nem megoszt, hanem összefog; aki maga köré tud szervezni egy széles koalíciót.

2. Karácsony Gergely új generációs politikus. Semmilyen módon sem kapcsolódik a régi állampárthoz, sem a korrupt szocialistákhoz, sőt, a Gyurcsány-érához sem. Nincsenek korrupciós ügyei, nincsenek körülötte botrányok. Aki egy tisztakezű, új politikai generációt akar, szívből tudja támogatni Karácsony Gergelyt.

3. Karácsony Gergely igazi baloldali. Csak meg kell nézni a "Mindenki számít!" című programját, az általa is támogatott alapjövedelem gondolatát, vagy azt, hogy mit csinált Zuglóban polgármesterként: garantált minimumjövedelem, lakhatási támogatás, közösségi tervezés stb.

4. Karácsony Gergely egy bevezetett név. Bármennyire is várunk valami vadiúj civil jelöltre, aki messiásként megjelenik a hazai politikában - az elmúlt években megtanulhattuk, hogy ilyen nincs. Ennyi idő alatt új szereplőt úgy felépíteni, hogy esélye legyen Orbán Viktorral szemben - erre nulla esély van. Ezzel szemben Karácsony Gergely komoly és tényleges veszélyt jelent Orbán Viktorra.

5. Karácsony Gergely már bizonyított, már letett valamit az asztalra. A parlamenti politikában, akkor még az LMP frakcióvezető-helyettesseként vált ismertté, majd átnyergelt a helyi politikába. Zugló polgármesteri címét már a Párbeszéd vezetőjeként, az MSZP, az Együtt és a DK támogatásával nyerte el. És persze Botka László Szegeden 160 ezer ember életét próbálja jobbá tenni, de azért Zuglóban is 125 ezren laknak. Tehát Karácsony Gergelynek van tapasztalata abban, hogyan kell egy nagyobb közigazgatási egységet irányítani.

6. Karácsony Gergely egy szerethető ember. Az arrogáns, nagyszájú, pöffeszkedő politikusokkal szemben Karácsony Gergely a mai napig egy allűrmentes, "normális ember", aki biciklivel, vagy villamossal közlekedik, akit bárki megszólíthat, aki nem bolondult bele a hatalomba, aki tényleg a szívén viseli az emberek sorsát.

7. Ja, és a közvélemény-kutatások szerint hosszú idő óta ő a baloldal legnépszerűbb politikusa.

Mi kell még?!

Kedves MSZP, kedves Együtt, kedves Párbeszéd, kedves baloldali pártok, véleményformálók és választók: nem nagyon van min gondolkodni - fel kell sorakozni Karácsony Gergely mögé! 

gergo.jpg

Szólj hozzá

politika választás MSZP Botka László Párbeszéd Karácsony Gergely Együtt